Ranpak lanceert verpakkingsoplossing voor kleine producten

De nieuwe Flap’it!-oplossing van de hand van Ranpak automatiseert het verpakken van een verscheidenheid aan kleine producten.

Ranpak Flap'it

Met de Flap’it!-oplossing wordt de hoogte van een verpakking automatisch aangepast aan de hoogte van het artikel. Binnenflappen houden het product op zijn plaats, en geïntegreerde stootranden op de hoeken zorgen voor bescherming. Het systeem is door één gebruiker te bedienen en gemakkelijk te verplaatsen op de locatie. Flap’it! kan tot wel 540 pakketten per uur verpakken, wat neerkomt op 9 verpakkingen per minuut. Dat betekent dat het systeem 5 keer sneller werkt dan handmatig verpakken. De oplossing kan producten met een maximale hoogte van 80 mm (3,15 inch) verpakken.

Ranpak Cewe

Eén van de eerste gebruikers van de Flap’it!-oplossing is CEWE, de in Duitsland gevestigde, grootste fotoservice van Europa die elk jaar meer dan 6 miljoen fotoboeken verzendt. Dankzij meerdere Flap’it!-implementaties is CEWE erin geslaagd om het aantal tijdelijke werknemers tijdens piekperiodes te reduceren, en 30% van haar totale verpakkings-
activiteiten te automatiseren.

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK