Duurzame sluiting voor kartonnen verpakkingen

United Caps, een internationale fabrikant van doppen en sluitingen, meldt dat het een effectieve en duurzame sluiting lanceert die blijft vastzitten aan kartonnen verpakkingen: 23 H-PAK. Deze sluiting, een tethered closure waarvoor een patent is aangevraagd, is voorzien van een innovatief verzegelingskenmerk. Deze ring houdt alle onderdelen intact voor gemakkelijkere recycling.

United Caps2

Deze sluiting bestaat uit drie stukken: de tuit, de sluiting en het snijmechanisme voor het doorprikken, terwijl andere oplossingen op de markt doorgaans uit vier stukken bestaan. Minder stukken betekent gemakkelijker recyclen.

United Caps 1

“We zijn blij dat wij een van de eerste tethered closures voor kartonverpakkingen op de markt kunnen brengen”, zegt CEO Benoit Henckes. “Deze vaste sluiting biedt niet alleen de mogelijkheid om alle onderdelen intact te houden voor recycling maar heeft ook een supersterk scharnier voor gebruiksgemak zonder gedoe. Dat de sluiting vastzit aan de verpakking, verbetert niet alleen de gebruikerservaring maar helpt ook om het milieu te beschermen, wat een cruciale drijvende kracht is achter de R&D bij United Caps.”

Het bedrijf toont hun nieuwe oplossing aan het grote publiek op Interpack, dat van 4 tot en met 10 mei plaatsvindt in Düsseldorf. 

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK