Dutch Design Week 2019: Een blik op de toekomst

De Dutch Design Week (DDW) inspireert en intrigeert. Dit jaar laat het je bovenal nadenken over de toekomst. Een toekomst die volgens vele van de ruim 2.600 designers vooral draait om duurzaamheid en data.

Frans Feldberg DDW19Dat thema pakt ook professor Frans Feldberg aan tijdens de Sneak Peek op de toekomst, georganiseerd door Mister Print Pakt Alex Kunst. De hoogleraar Data-Driven Business Innovation is een energieke spreker. Ruim een uur neemt hij het grafische publiek, bestaande uit circa 50 man, mee in de wereld van data. De belangrijkste vraag voor de gemiddelde grafische ondernemer zal zijn: Hoe kun je als organisatie data inzetten om je bedrijf te verbeteren of te innoveren?

Ideeën hiervoor kun je in ieder geval opdoen met de Paper Trail die Ed Boogaard samenstelde. Drukkers kijken steeds meer over de eigen schutting heen naar andere creatieve partijen uit de keten. Dat is te zien op DDW. Niet alleen het KVGO is met haar Sneak Peek sinds twee jaar aanwezig op het creatieve festijn, ook diverse print- en signbedrijven verbinden zich steeds meer met het designevenement. In een ouderwets fraai staaltje drukwerk presenteert Ed in een Z-folder twaalf grafische highlights op de DDW. Zo blijkt er een ware Paper City te zijn in het TAC-gebouw, waar kennisplatform Papierenkarton.nl de veelzijdigheid en duurzaamheid van papier en karton presenteert. Sign-bedrijf Probo houdt zich in het Klokhuisgebouw bezig met het printen van de toekomst. Het innovatieve bedrijf uit Dokkum vertaalt trends voor personalisatie, kleine oplages en duurzaamheid in producten die zij via resellers in de markt zetten.

Lees het volledige verslag over de Sneak Peek, de Paper Trail en de DDW op Printmedianieuws.

Probo op DDW19 Sint Lucas DDW19

 

 

 

 

 

 

 

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK