Drupa 2024: 170.000 bezoekers

Het stond er een beetje verstopt in hun laatste persbericht, maar in totaal bezochten er ongeveer 170.000 vakbezoekers de grootste internationale vakbeurs in Düsseldorf. Drupa 2024 presenteerde aan hen 11 dagen lang 1.643 exposanten uit 52 landen.

Drupa24 Bsc7054 Aufmacher

Het internationale bezoekersaandeel bedroeg 80%, met bezoekers uit 174 landen – een recordcijfer. Na Europa was Azië met 22% de sterkst vertegenwoordigde regio, gevolgd door Amerika met 12%. Zowel Azië als Latijns-Amerika en de MENA-regio zijn markten met een groot groeipotentieel, wat tot uiting kwam in de aanzienlijke toename van de aanwezigheid van exposanten en de orderportefeuille. Op Printmedianieuws.nl geeft Peter Luit meer context bij deze cijfers.

Veel belangrijke spelers, zoals Bobst, Canon, Fujifilm, Heidelberger Druckmaschinen, HP, Horizon, Koenig & Bauer, Komori Konica Minolta, Kurz en Landa, meldden contracten te hebben getekend die de verwachtingen aanzienlijk overtroffen. In sommige gevallen werden de gestelde verkoopdoelstellingen al in de eerste beursdagen behaald.

Drupa24 Bsc8951 1

“Tijdens drupa 2024 hebben we uit de eerste hand ervaren hoe relevant en veerkrachtig deze sector is”, vat Sabine Geldermann, directeur drupa, Portfolio Print Technologies, samen. “De gemeenschap is vastbesloten om samen de koers voor de toekomst uit te zetten. Het uitwisselen van ideeën met mensen uit alle continenten en uit alle sectoren van de industrie was buitengewoon verrijkend en inspirerend. We mochten ongeveer 50 grote delegaties uit verschillende landen verwelkomen, en talloze wereldwijd actieve verenigingen en organisaties kozen drupa als de ideale setting voor hun conferenties en bestuursvergaderingen.

De volgende Drupa zal plaatsvinden in 2028. Exacte data (en aantal dagen) zijn nog niet bekendgemaakt.

Afbeeldingen: Copywright Messe Düsseldorf / ctilmann

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Laat een reactie achter

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK