Drupa directeur Sabine Geldermann verwacht 200.000 bezoekers vanaf morgen

De cijfers waren al imposant rondom het aantal van 1642 exposanten uit 52 landen, goed voor ruim 140.000 vierkante meter verdeeld over 18 hallen.

Drupa Een Week

Geldermann liet weten inmiddels al op zo een 200.000 bezoekers te rekenen uit zo een 180 landen wereldwijd. Dat is weliswaar zo een 60.000 minder dan in 2016, de laatst gehouden drupa editie. Een gepaste voorzichtige prognose, hoogst waarschijnlijk gebaseerd op de laatste resultaten uit de online ticket verkoop.

75% van de bezoekers komt van buiten Duitsland

De drupa 2024 editie is een evenement geworden met talloze focuspunten, maar echt centraal staan digitalisering, duurzaamheid en productie automatisering. Aparte ‘Touchpoints’ zijn gericht op verticale segmenten, zoals bijvoorbeeld verpakkingen. Ook aandacht voor kunstmatige intelligentie, data anlyses, preventief onderhoud, business modellen en geprinte electronica. In de zogenaamde Drupa Cube vindt een doorlopende lezingen programma plaats met presentaties die dieper ingaan op trends, innovatie en toekomstvisies voor de printmediabranche.

Bestel uw tickets online

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK