Grafisch Nieuws: Aantal werknemers in 2023 met 4,76% gedaald

Febelgra publiceerde haar jaaroverzicht over het afgelopen jaar. daaruit bleek dat 384 arbeidsplaatsen – voornamelijk in Vlaanderen – verloren zijn gegaan. Het aantal werknemers (exclusief dagbladdrukkerijen) daalde met bijna 5 procent naar 7.691.

Febelgra

Met het getal 7691 daalde het totaal aantal werknemers voor het eerst onder de 8.000. Het aantal werknemers is binnen de Belgische grafische branche verdeeld over 614 werkgevers, in 2013 waren dat er meer dan 1.000.

Net zoals in ons land stijgt het aantal zelfstandigen binnen de branche. Inmiddels zijn er zo een 3.868 mensen werkzaam in de branche als zelfstandige. Het aantal zelfstandigen dat na het pensioen nog werkzaam blijft steeg met 5% tot 883.

Lees verder bij Grafisch Nieuws

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Laat een reactie achter

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK