Drukwerkdeal.nl biedt papieraanbod aan van PaperWise

PaperWise is geen onbekende speler in het papierlandschap. Het in Weert gevestigde bedrijf produceert papierproducten uit landbouwafval, zoals: stengels, takken en bladeren van voedselgewassen. Drukwerkdeal.nl biedt het papieraanbod van PaperWise aan voor flyers, folders, brochures, briefpapier, ansichtkaarten en visitekaartjes.

Paperwise Drukwerkdeal

Oprichter Nick Op den Buijsch van PaperWise vertelt: “De celwand van een plant bestaat onder andere uit cellulose. Deze stof is nodig om papier te maken en is niet alleen te vinden in de cellen van bomen, maar ook die van landbouwgewassen als mais, suiker, rijst en graan. Deze worden afgevoerd naar een lokale papierfabriek, waar de cellulose uit het materiaal wordt ontsloten. Wat hiervan overblijft, gebruikt PaperWise voor het opwekken van groene energie voor de fabriek. De rollen papier worden naar Rotterdam en Nijmegen vervoerd, om ze te distribueren naar inmiddels 23 landen. De impact op het klimaat wordt zo klein mogelijk gehouden. Waar wél CO2 wordt uitgestoten, wordt deze gecompenseerd.”

Lees verder bij Drukwerkdeal.nl
Lees meer over PaperWise (interview bij printmedianieuws).

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK