Belgisch onderzoek: negen op de tien consumenten leest papieren folder

BD myShopi is naar eigen zeggen het nummer 1 omnichannel activatieplatform in België, met meer dan 50 jaar ervaring in logistiek en offline en digitale consumentenactivatie. Via verschillende kanalen – in-home, on the go, in de brievenbus en in de winkel – zorgt het bedrijf ervoor dat de consument geprikkeld wordt en actie onderneemt.

Bd Myshopi Onderzoek

BD myShopi heeft Profacts de opdracht gegeven het ‘Door to Door Impact Survey’ onderzoek te doen. In de conclusies stellen de onderzoekers dat papier het minst storende reclamemedium is. Gemiddeld besteedt een Belg per week 18 minuten aan folders. Daarin zoeken zij naar aanbiedingen, vergelijken prijzen of lezen achterliggende informatie over producten. Bijna de helft van de respondenten uit het onderzoek geeft aan dat ze de folders doorbladeren ter ontspanning.

Folders bereiken in België ca. 4,5 brievenbussen en per huishouden twee lezers.

Vooral de folders van supermarkten blijken populair en worden het vaakst gelezen of doorgebladerd. Meer dan twee op drie leest graag supermarktfolders. Deze folders worden in het bijzonder gebruikt om een boodschappenlijstje op te stellen. Maar liefst 86% van de Belgen die een boodschappenlijstje maakt, baseert zich op een reclamefolder om het lijstje op te stellen. Folders over mode, doe-het-zelf, tuin en dier, decoratie en meubelen maken de top 5 van meest frequent gelezen folders compleet.

Lees verder of download de infographic.

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK