Domeinnaam Kobalt.nl verkocht

Ooit was Kobalt een zeer bekend mediabureau in Amstelveen, met grote opdrachtgevers. In 2014 werd het bureau met de klanten als aandeelhouder al opgeheven.

Kobalt Logo

Kobalt was een belangrijke opdrachtgever binnen de grafische branche, met name in de Amsterdamse regio voor zowel prepress bedrijven als voor drukkerijen.

De domeinnaam is in handen gekomen van een kartbaan, de opbrengst gaat naar Fonds Gehandicapten Sport.

Maar de domeinnaam kobalt.nl was nog steeds in bezit van Dentsu, een internationaal opererend mediabureau. Kobalt werd al in de zeventiger jaren opgericht door Vendex en Ahold. In de jaren negentig was het één van de grotere bureaus in Nederland, waartoe ook klanten/aandeelhouders als ABN AMRO en Heineken behoorden. Kobalt kwam in de moeilijkheden en wisselde meerdere keren van eigenaar en werd in 2014 geïntegreerd binnen Carat, nu dus Dentsu.

Bron: Adformatie (bewerkt)

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK