Mogelijke prijzenoorlog door domeinnaam overstapservice

Op dit moment telt Nederland meer dan 1.300 hostingbedrijven en 1.000 extensies. Het is daardoor mogelijk om tientallen domeinnamen te registreren bij allerlei partijen. Het nadeel van een grote hoeveelheid domeinnamen is, dat je snel het overzicht verliest. Vanaf september 2017 gaat WhoisBehind.com hier verandering in brengen, door een portal aan te bieden met een compleet overzicht van al je geregistreerde domeinnamen. Bij het verlopen/vernieuwen van een van deze domeinnamen, ontvangt de gebruiker van WhoisBehind.com 1,5 maand van te voren een melding. Daarin wordt aangegeven bij welk bedrijf je het goedkoopste een domeinnaam kunt registreren, en je domeinnaam naar kan verhuizen.

Avi Cohen, een van de oprichters van WhoisBehind.com laat hierbij weten: “We ondervonden zelf het probleem dat wij met WhoisBehind gaan oplossen. We hebben zelf veel domeinnamen geregistreerd bij veel verschillende registrars, en wisten op een gegeven moment niet meer waar welke naam geregistreerd stond. Hierdoor verloren we het overzicht, maar ook vergaten we steeds een bepaalde domeinnaam te verhuizen, waardoor we weer een jaar bij een dure registrar zaten. Want met acties word je binnengehaald en na het eerste jaar betaal je de normale kosten. Met WhoisBehind ontvang je ruim te van te voren een mailtje dat je naam afloopt en welke registrar goedkoper is voor jouw extensie. Zo heb je genoeg tijd om je domeinnaam bij een andere registrar onder te brengen. Zo kan het voor een .com het eerste jaar 10 euro schelen, en bij een nieuwe extensie zoals .movie zelfs meer dan 200 euro schelen. Hierdoor kan het zijn dat WhoisBehind.com kan leiden tot een prijzenoorlog bij registrars.”

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK