Prijzenoorlog in online print

Een supermarkt-prijzenoorlog in online print? Dat is in ieder geval wel de gedachte die Helloprint doet opwekken met haar Connect-campagne.

Helloprint Connect

Klik voor een vergrote weergave

In de campagne beweert Helloprint de goedkoopste prijzen in drukwerk aan te bieden in vergelijking met online collega’s als Print.com en Drukwerkdeal.nl. Waar de prijsvergelijking van de campagne op is gebaseerd, is wel wat minder transparant dan bij vergelijkbare prijslijstjes van de supermarkten. Er zijn immers grote verschillen in online businessmodellen in print. Zoals de mate waarin bedrijven zelf produceren of (deels) uitbesteden of de manier waarop ze hun online print aanbieden: via een open of gesloten portal. In het laatste geval gaat de verkoop dikwijls via grafische wederverkopers en wordt er vaak nog een persoonlijke reseller-korting verrekend in de winkelwagen.

Beeld: Reclamefolder Helloprint in grafisch vakblad PRINTmatters van oktober 2020

 

 

 

 

 

 

 

 

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Avatar

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

De trainingen voor het eerste half jaar van 2021 zijn in voorbereiding en zullen ook online worden gegeven. In de komende weken worden de 2021 trainingen gepubliceerd. Kijk voor het huidige aanbod op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK