De zevende editie van de ‘Lange Nacht van de Printmedia’

Op vrijdag 17 september 2021 vindt in Berlijn voor de zevende keer de Lange Nacht van de Printmedia plaats, van 14.00 tot 24.00 uur. “We willen onze gasten weer versteld doen staan”, zegt Bodo Krusenbaum, beschermheer van het evenement en 1e voorzitter van FDI Berlin (Fachverband der Druckindustrie und Informationsverarbeitung e.V.).

Wat staat er op het programma?

De Lange Nacht toont spannende en interessante technieken van de grafische industrie. Wij willen onze klanten zoveel mogelijk actuele “vaardigheden” presenteren die voor hen interessant kunnen zijn”, aldus Christian Sonneck, bedrijfsleider van Spezialdruck in Kreuzberg. De Lange Nacht begint “bij de grote stad elanden” in Prenzlauer Berg. Bussen brengen de gasten vervolgens naar drukkerij Heenemann in Tempelhof en naar Spezialdruck in Kreuzberg.

2021 Lange Nacht Der Printmedien Fdi Berlin 580px

Prominent bezoek

“Zoals gebruikelijk sluiten we het evenement af met een bijeenkomst van de Berlijnse zakenwereld en grafische kunstgemeenschap. Deze keer zal ook de burgemeester van Berlijn en erelid van de FDI Berlin, Michael Müller, ons een bezoek brengen,” zegt Ingo Goessgen, managing director van Elch Graphics. “Ook dit jaar zullen we exclusief voor de avond een gastproduct produceren. Wat dat precies zal zijn, wordt natuurlijk nog niet onthuld. Alleen dit: het wordt een natuurlijk drukgereedschap voor dagelijks gebruik,” voegt Dirk Hentschler, Managing Director van Druckerei Heenemann, eraan toe. De ondernemingen PURe ink systems, Epple Druckfarben, Heidelberger Druckmaschinen AG, Inapa Deutschland en Inapa ComPlott zullen zich eveneens op de drie locaties presenteren.

Michael Fuchs, ceremoniemeester van de Lange Nacht vanaf het begin, wijst erop “dat deelname aan het evenement alleen mogelijk zal zijn voor genodigden en, afhankelijk van de Coronawetsituatie, alleen met een volledige vaccinatie, een gecertificeerd herstel of een dagelijks negatieve test.”

Of zoiets in ons land ook zou kunnen plaatsvinden? Geen idee……
Bron: Print.de

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK