De juiste kleur

BB151218 kleurbereik-Screen

Voor het printen van drukwerk voor grote én kleine merken is het van essentieel belang dat de kleuren exact de Pantone waarden hebben die overeenkomt met de kleuren van de opdrachtgever. De huidige digitale technieken die Screen hanteert gaan daarin heel ver. Screen kan vrijwel alle Pantone kleuren matchen door gewoon gebruik te maken van haar CMYK inkten. 

Metingen van CMI wijzen uit dat de Screen label pers door haar extreem grote CMYK- kleurbereik 98% van de Pantone kleuren kan benaderen met een DeltaE  < 4. (DeltaE 2000)

Logo CMI_CMYKVoor een labeldrukker  betekent dit dat vrijwel alle klant kleuren binnen bereik zijn: “Geen gezeur met Kleur” aldus Chris Trimbach van CMI. 

Daarnaast betekent dit ook dat de Screen pers geen vijfde of zesde kleur nodig heeft waardoor de pers op volle snelheid met 50 meter per minuut deze kleuren kan reproduceren en minder inkt verbruikt

IMG_1173 Voor meer informatie: wim.koning@screeneurope.com

 

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK