Boeken worden bestsellers met foliedruk en pregen

Decorated book coversDrukwerkveredeling, folie, pregen en stickers zorgen er voor dat boeken bestsellers worden. Dat is de conclusie van een onderzoek van BE Printers Inc. Het rapport toont aan dat van alle boeken die op de New York Times bestseller lijsten staan 87% enige vorm van veredeling gebruikt. Volgens het onderzoek wordt niet alleen de aandacht van consumenten sneller getrokken door een opvallende veredeling maar besluiten mensen ook sneller het boek te kopen. Gezien de gemiddelde prijs van een veredeling, volgens het rapport gemiddeld slechts 0,046 dollar cent, is veredeling dus een goede investering.

 

Rob van den Braak

Printer’s devil (1964), phototypesetter, offsetprinter, teacher of graphic techniques, salesmanager, productmanager, trade journalist, founder of BlokBoek e-zine (2011). But above all husband, father, friend and lover of life in southern Spain (since 2010).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK