De geschiedenis van papierrecycling door ‘Papier en karton’

Oud papier is naast hout een hele belangrijke grondstof voor nieuw papier. Heel vroeger werd papier van lompen, oude kleding, gemaakt. Daarna deden houtsnippers en oud papier hun intrede in de papierproductie.

Papier Recycling 2

Je zou kunnen stellen dat hergebruik van alle tijden is. De geschiedenis van papierrecycling begint in de 19e eeuw, rond 1870. Nederland is in deze ruim 150 jaar uitgegroeid tot kampioen papierrecycling.

Lees het hele artikel bij Papier en Karton

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK