Damen Drukkers investeert in compleet nieuwe CTP-ruimte

Damen Drukkers in Werkendam heeft onlangs een compleet nieuwe Computer-to-Plate-ruimte ingericht. “Daarmee is onze capaciteit met ruim 40% toegenomen”, zegt directeur Jan Damen.

Unnamed

“Een reden voor deze toch wel forse investering is, dat wij een stabiele basis in onze prepress-omgeving wilden. Onder andere om pieken gemakkelijker te kunnen verwerken. Daarom hebben we ervoor gekozen om alles te vernieuwen. Daardoor zijn er hier drie nieuwe CRON CTP-belichters met geïntegreerde palletloaders met daarachter drie nieuwe Heights Titanium plate processors geïnstalleerd. Ook hebben we geïnvesteerd in een volledig geautomatiseerd Beil systeem voor het transport van offsetplaten. De platen worden nu per drukpers gesorteerd en afgelegd. Daar komen geen mensenhanden meer aan te pas. We kunnen 135 offsetplaten op het formaat 70×100 per uur verwerken.”

Jan Damen: “De nieuwe systemen zijn geleverd door AtéCé. Het technische team van AtéCé heeft ook de volledige inrichting verzorgd. Dat was een mega-operatie. Zeker omdat wij niet wilden dat er geen platen belicht konden worden. De productie moest ‘volle bak’ doorgaan. De technici hebben dan ook behoorlijk wat uren buiten werktijd in onze drukkerij doorgebracht, echt geweldig! Ook hebben wij een zogeheten NOVA Flow system geïnstalleerd. Dit systeem zorgt er voor dat de nieuwe ‘replenish’ plaatvloeistof automatisch wordt aangevoerd en toegevoegd om het bad op sterkte te houden en het verbruik te verminderen. Ook worden binnen dit systeem afgewerkte vloeistoffen afgevoerd.”

Foto: Harry Vlasveld van AtéCé op links en Jan Damen, door Giuseppe Toppers | Danto

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK