Damen Drukkers innoveert in CTP productie

Dames Drukkers heeft een nieuwe CTP ruimte ingericht om de capaciteit te verhogen, prepress een stabiele(re) basis te geven en pieken makkelijker op te vangen. De ruimte is voorzien van drie nieuwe CRON plaatbelichters.

Buigstraat Damen Drukkers

Ook zijn er drie ontwikkel machines en een ‘buigstraat’ aangeschaft. Door deze uitbreiding heeft Damen Drukkers een capaciteitsverhoging van 40% gerealiseerd met een maximale capaciteit van 135 platen per uur.

Na het ontvangen van bestanden voor een drukopdracht wordt er een indeling van de drukvellen gemaakt en worden de drukplaten belicht. Het beeld dat gedrukt moet worden wordt aangebracht op de platen. Dagelijks worden er honderden drukplaten belicht ter voorbereiding op het drukproces.     

Bron: LinkedIn bedrijfspagina Damen Drukkers

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK