Daddy Kate Group neemt ICR over

2024 startte met een nieuwe overname voor de Daddy Kate Group. Zij namen drukkerij ICR uit Doornik over.

Daddy Kate Group Icr
Van link naar rechts: Christian Caprasse, Thijs Claes, Philippe Caprasse en Bruno Vanderschelde.

Philippe en Christian Caprasse, die recent de eigenaren waren van ICR, hebben begin dit jaar het besluit gemomen om zich bij de Daddy Kate Group te voegen. De investeringsmaatschappij van de familie Claes bouwt al sinds 2017 aan een netwerk van complementaire bedrijven in de communicatie- en grafische sector. Vandaag is de groep actief in België en Frankrijk en telt ze zes onafhankelijke bedrijven met 250 medewerkers en een geconsolideerde jaaromzet van 65 miljoen euro.

Voor de huidige klanten en medewerkers verandert er zo goed als niets.

“Met de overname van ICR versterken we opnieuw de Daddy Kate Group”, meent CEO Thijs Claes. “ICR is specialist in het drukken en verwerken van mailings met een grote toegevoegde waarde. Met deze nieuwe diversificatie blijven we onze klanten extra mogelijkheden bieden. En de klanten van ICR hebben vanaf nu ook toegang tot alle diensten binnen onze groep. Het is dus een win-win voor beide partijen.”

De klanten en leveranciers van ICR behouden hun vertrouwde contactpersonen. De dagelijkse werking van ICR blijft in handen van Christian Caprasse; zijn broer Philippe gaat met pensioen. Met de Daddy Kate Group achter zich, wil ICR de komende jaren opnieuw een mooie groei realiseren.

ICR is opgericht in 1978 en groeide uit tot een referentie in de Belgische en Franse markt op het gebied van gepersonaliseerd drukwerk. De drukkerij telt vandaag 35 medewerkers en haalde in 2023 een omzet van bijna 7 miljoen euro. Met een klantenbestand dat zich voor de helft langs de andere kant van de grens bevindt, biedt ICR ook een strategische meerwaarde binnen de Daddy Kate Group, dat met Daddy Kate France al actief is in de regio rond Lille en Parijs.

Bron: persbericht

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK