Da Vinci tot leven

DavinciIn het oude Postkantoor aan de Neude in Utrecht zijn veel van de uitvindingen van Leonardo Da Vinci te zien en aan te raken. Exposize verzorgde in opdracht van Shivers het benodigde printwerk. ‘Da Vinci – the joy of understanding’ is een echte ‘Do It Yourself’-expositie met perfect werkende werktuigen en schaalmodellen van Da Vinci’s belangrijkste uitvindingen. De Italiaanse kunstenaar, wetenschapper en uitvinder was zijn tijd ver vooruit. Zo’n 500 jaar geleden bedacht en ontwierp hij machines die niemand ooit had gezien. Hij schetste bijvoorbeeld de eerste fiets, inclusief fietsketting. Hij ontwierp de parachute, het onderwaterpak, het vliegtuig en de waterradboot. In de ‘EXPO’ staan 70 van zijn beste uitvindingen – en het plezier van het ontdekken – centraal.

De expositie ‘Da Vinci – the joy of understanding’ loopt nog tot en met 4 januari 2015.

 

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK