CPrint investeerde in Scodix voor ‘veredeling’

Directeur Ed Cornelissen is maar wat trots op de Scodix machine die enige maanden geleden bij CPrint in Amsterdam werd geïnstalleerd. Scodix is gespecilialiseerd in veredeling (embellishment) van printproducties met uiteenlopende mogelijkheden.

Scodix biedt verschillende digitale drukwerkmogelijkheden, waaronder het aanbrengen van Spot UV, Opdikkende spot UV en Foliedruk variabel aan te brengen.

CPrint is gevestigd in Amsterdam en Heerde (vlak onder Zwolle). Het bedrijf werkt nauw samen met Lijnco en Grafische Groep Matthys (vooral gespecialiseerd in ‘veredeling’ binnen offset processen). Naast de Scodix produceert CPrint op HP Indigo, de Zund, en Agfa Jeti Mira LED.

In onderstaand filmpje geeft Cornelissen uitleg over de fraaie veredelingsmogelijkheden van de recent geplaatste Scodix.

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

3 reacties

 1. Ed Cornelissen op 08/11/2023 om 13:23

  Kleine nuance. Scodix apparatuur is te vinden bij onder andere Wihabo en DPP in Houten. Mijn rol die van Ed Cornelissen is het informeren van de markt van allerlei grafische oplossingen. De C is van Cornelissen en Colour en dus de naam Cprint. Cprint is een website met allerlei video’s over grafische oplossingen. Scodix zelf is een bedrijf welke gebruik maakt van mijn video’s en het is leuk en informatief om grafische producties en mogelijkheden aan de markt te laten zien. Ik heb zelf geen Scodix machine staan om mee te produceren. Ik maak gebruik van de bedrijven die dit wel hebben. Naast een Scodix heb je ook een printen nodig (HP Indigo) en afwerking zoals lasersnijden , stansen of normale afwerking.

  Groet, Ed

  p.s.: En uiteraard excuus mocht het voor onduidelijkheid zorgen. Ik heb het graag glashelder: ik maak video’s met allerlei apparaten met de meest mooie drukwerkproducties. Van druktechnieken:zeefdruk tot digitaaldruk en van apparaten zoals Zund, Scodix, Heidelberger to HP Indigo enzovoort 2. Erik op 08/11/2023 om 11:27

  Beste redactie, is dat bedrijf bestaand? Hebben ze zelf geïnvesteerd? Ik kan het productiebedrijf niet terug vinden in Amsterdam. Meneer Cornelissen plaatst veel filmpjes van producties en machines die andere bedrijven maken. Ik ben benieuwd waar die Scodix staat.  • Peter Luit op 08/11/2023 om 12:07

   Dank voor je reactie. Ik heb de heer Cornelissen aan de lijn gehad. Hij informeerde mij netjes over de Scodix ontwikkelingen bij CPrint. Ik zal echter op basis van uw reactie nog een keer nagaan of één en ander correct is.

   Peter LuitLogo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK