Contentstripper: pdf ‘uitkleden’ voor meerdere mediakanalen

senefelderNu wordt nog vaak content een keer gepubliceerd (in bijvoorbeeld een tijdschrift) en daarna verdwijnt het in een bak. Waarom die content geen ‘tweede leven’ gunnen, zo dacht men bij Senefelder Misset. Hiervoor ontwikkelde het grafische bedrijf de Contentstripper; een online tool om content uit pdf’s te halen en die mediumneutraal te archiveren voor hergebruik via allerlei mediakanalen. Zelfs automatisch vertalen naar spraak is mogelijk.
Volgens Senefelder Misset is het mogelijk binnen 48 uur waardevolle print content terug te brengen naar mediumneutrale content. Dit content strippen gebeurt semi-automatisch; beeld en teksten worden in het digitale pdf-bestand automatisch herkend door het systeem. Vanwege de grote variatie in opmaak van tijdschriften bijvoorbeeld is nog wel een handmatige controle nodig.
Die mediumneutrale content wordt opgeslagen in een zogenoemd dashboard. Van daaruit kan de content vervolgens met een klik op de knop worden gedistribueerd naar allerlei mediakanalen, zoals MyJour, Google Play Kiosk, Artikel Gemist, maar ook apps, tablets en smartphones of digitale bladen.

Senfelder Misset zegt dat dit contentstrippen tegen relatief zeer lage kosten kan; een magazine van 64 pagina’s mediumneutraal archiveren zou 75 euro per uitgave kosten. Voor het ontsluiten via het dashboard betaalt de klant vervolgens een ‘maintenance fee’ van 59 euro per maand. Daarbij komen dan nog kosten voor het koppelen aan gewenste mediakanalen.
De Contentstripper is onlangs geïntroduceerd tijdens de Senefelder Misset Seminar 2014, waar honderden uitgevers op afkwamen om nieuwe toepassingen te ontdekken.

Bron: mediafacts.nl/Senefelder Misset

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

1 reactie

 1. Survivalcraft Demo cheats Key Generator op 26/05/2014 om 18:42

  Political cartoons ɑnd games ɑre alwqays been ɑ major іnteresting
  part for the viewers. Rich client ѕide business
  logic ϲɑn often lead tօ unexpected security pitfalls.

  If tҺe author has not set the security feature to disallow anybody fгom copying tҺe text in PDF file tɦen you can select and copy tҺе text
  іn tɦe Word file.

  Stօp by my web blog – Survivalcraft Demo cheats Key GeneratorLogo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK