Gaat gratis Windows voor tablets Microsoft redden?

Windows 8 tabletNa de gratis Office versie voor de iPad gaat Microsoft nu ook gratis Windows versies leveren voor tablets. Daar zitten wel een paar restricties aan, gratis is het voor de tabletmakers en alleen voor beeldschermformaten tot 9 inch. Het is duidelijk een defensieve stap van de softwaregigant die de opkomst van Google Android een halt toe wil roepen. Dat is hard nodig omdat de verkoop van melkkoeien als Office 365 en de cloud services die het bedrijf biedt snel droog zal vallen. Of gratis het bedrijf gaat redden op de mobile markt valt nog te bezien, het is hoogstwaarschijnlijk te laat. Het is ook een maatregel waar oprichter Bill Gates het niet mee eens, hij vond en vindt dat voor software altijd betaald moet worden. Als we straks dus horen dat Bill zijn aandelen in het bedrijf verkocht heeft weten we zeker dat het einde van de Microsoft hegemonie in zicht is.

 

 

Rob van den Braak

Printer’s devil (1964), phototypesetter, offsetprinter, teacher of graphic techniques, salesmanager, productmanager, trade journalist, founder of BlokBoek e-zine (2011). But above all husband, father, friend and lover of life in southern Spain (since 2010).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK