Gaat gratis Windows voor tablets Microsoft redden?

Windows 8 tabletNa de gratis Office versie voor de iPad gaat Microsoft nu ook gratis Windows versies leveren voor tablets. Daar zitten wel een paar restricties aan, gratis is het voor de tabletmakers en alleen voor beeldschermformaten tot 9 inch. Het is duidelijk een defensieve stap van de softwaregigant die de opkomst van Google Android een halt toe wil roepen. Dat is hard nodig omdat de verkoop van melkkoeien als Office 365 en de cloud services die het bedrijf biedt snel droog zal vallen. Of gratis het bedrijf gaat redden op de mobile markt valt nog te bezien, het is hoogstwaarschijnlijk te laat. Het is ook een maatregel waar oprichter Bill Gates het niet mee eens, hij vond en vindt dat voor software altijd betaald moet worden. Als we straks dus horen dat Bill zijn aandelen in het bedrijf verkocht heeft weten we zeker dat het einde van de Microsoft hegemonie in zicht is.

 

 

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Avatar

Rob van den Braak

Printer’s devil (1964), phototypesetter, offsetprinter, teacher of graphic techniques, salesmanager, productmanager, trade journalist, founder of BlokBoek e-zine (2011). But above all husband, father, friend and lover of life in southern Spain (since 2010).

Door het coronavirus zijn voorlopig alle trainingen gecancelled. VIGC biedt een selectief deel van haar trainingen momenteel digitaal aan. Bekijk het aanbod op de website van het VIGC.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK