Constantia Flexibles neemt Aluflexpack over

Constantia Flexibles heeft een overeenkomst getekend voor de overname van ongeveer 57 procent van de aandelen van verpakkingsproducent Aluflexpack. Tegelijkertijd zal de onderneming een openbaar bod in contanten uitbrengen op alle openbaar gehouden geregistreerde aandelen van Aluflexpack.

Hq Constantia Oostenrijk
Hoofdkantoor Constantia in Wenen

Constantia Flexibles is een bedrijf met het hoofdkantoor in Oostenrijk. Het bedrijf heeft tientallen productielocaties in geheel Europa, Zuid-Afrika. Het bedrijf heeft zo een 7.150 werknemers in dienst Aluflexpack met 1.500 werknemers heeft haar hoofdkantoor in Zwitserland en heeft ook diverse productielocaties in Europa.

Pim Vervaat
Pim Vervaat, CEO Constantia Flexibles

De overname past volgens de Nederlander Pim Vervaat, CEO van Constantia Flexibles, in de Vision 2030-strategie van het bedrijf om zich te positioneren als een toonaangevende speler op het gebied van flexibele verpakkingen in Europa en wereldwijd.

Constantia Flexibles heeft een overeenkomst getekend voor de overname van ongeveer 57 procent van de aandelen van verpakkingsproducent Aluflexpack.

Tegelijkertijd zal de onderneming een openbaar bod in contanten uitbrengen op alle openbaar gehouden geregistreerde aandelen van Aluflexpack. De overname moet formeel door de instanties nog worden goedgekeurd. Aluflexpack heeft in het verleden zeer sterke financiële prestaties geleverd en doet dat nog steeds. Het bedrijf is zeer complementair aan de geografische aanwezigheid van Constantia Flexibles, bijvoorbeeld in Turkije en Polen en breidt uit naar landen in Zuidoost-Europa. De overname geeft toegang tot een uitgebreid technologieportfolio.

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK