Avery Dennison neemt Mactac Europe over 

MActac 3DAvery Dennison (NYSE:AVY) kondigde vandaag aan dat het een definitieve overeenkomst heeft bereikt om de Europese activiteiten van Mactac over te nemen van Platinum Equity, een private equity-vennootschap gevestigd in California, voor een bedrag van 200 miljoen euro, inclusief overgenomen schulden. Mactac realiseerde in 2015 een omzet van 147 miljoen euro of ongeveer 170 miljoen dollar en telt ongeveer 470 werknemers. Het bedrijf is een toonaangevende fabrikant van zelf klevende materialen van hoge kwaliteit en is actief in verschillende hoogwaardige segmenten, waaronder grafische producten, gespecialiseerde labels en industriële tapes. De kernproducten van Mactac vormen een goede aanvulling op het bestaande graphics-aanbod van Avery Dennison.

 

Uit het gezamenlijke persberichtL:

“De overname van Mactac Europe versterkt onze concurrentiepositie in de markt voor hoogwaardige grafische producten, waar we in de afgelopen jaren een bovengemiddelde groei hebben behaald,” zegt Dean Scarborough, voorzitter en CEO. van Avery Dennison. “Mactac staat bekend om zijn hoge kwaliteit en uitstekende service en is een goede aanvulling op onze bestaande activiteiten dankzij het sterke merk en trouwe klantenbestand. Het bedrijf zal ons de mogelijkheid geven om ons productaanbod, onze capaciteit en ons distributienetwerk uit te breiden.”

Met Mactacs productievestiging in Soignies (België) en verschillende verkoopskantoren en magazijnen in heel Europa en Azië kan Avery Dennison zijn wereldwijde aanwezigheid vergroten en zal het bedrijf meer capaciteit hebben om de groei te ondersteunen. Door de exportactiviteiten bereikt Mactac Europe ook klanten in Zuid-Amerika, Azië en Oceanië, het Midden-Oosten en Noord-Afrika. Mactacs activiteiten in de Verenigde Staten, Canada en Mexico en de exportactiviteiten van Noord-Amerika zijn niet opgenomen in de transactie.

Naar verwachting zal de overname geen materiële impact hebben op de winst per aandeel in 2016, en een bijdrage van tien cent per aandeel genereren in 2017.

Avery Dennison zal het Mactac-merk behouden voor grafische films, voortbouwend op de bestaande sterktes en klantrelaties.

“We waren erg onder de indruk van Mactacs prestaties en geloven dat we door de medewerkers van beide bedrijven met elkaar te laten samenwerken een sterker Europees team kunnen creëren, met meer kwaliteiten en groeimogelijkheden”, zegt Mitch Butier, voorzitter en COO van Avery Dennison. “We zijn van plan om Mactacs productievestiging in Soignies te blijven gebruiken. De fabriek en de mensen die er werken zullen een belangrijke motor zijn voor de toekomstige innovatie en groei in Europa van Avery Dennison.”

“Mactac is al lange tijd actief in Europa. Het bedrijf herstructureerde zijn activiteiten en productaanbod en bevindt zich momenteel in een sterke en goede positie om zich bij de Avery Dennison-familie te vervoegen en deze volgende stap te nemen”, zei Louis Samson, vennoot bij Platinum Equity. “De vooruitgang en recente successen van het bedrijf tonen aan dat het over een sterk managementteam en toegewijde medewerkers beschikt. We zijn trots op alles wat Mactac Europe bij Platinum Equity heeft bereikt.”

Samson zei dat zijn team zich nu zal blijven richten op de samenwerking met Mactacs management in Noord-Amerika om de groei en winstgevendheid te blijven stimuleren.

Avery Dennison zal de overname met bestaande kasmiddelen en kredietfaciliteiten financieren. De overname zal naar verwachting binnen drie maanden worden afgerond, afhankelijk van de gebruikelijke voorwaarden en goedkeuringen.

Rob van den Braak

Printer’s devil (1964), phototypesetter, offsetprinter, teacher of graphic techniques, salesmanager, productmanager, trade journalist, founder of BlokBoek e-zine (2011). But above all husband, father, friend and lover of life in southern Spain (since 2010).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK