Fujifilm neemt Unigraphica uit Liechtenstein over

Fujifilm neemt de inkjet systeemintegrator UNIGRAPHICA over om haar inkjet integratieactiviteiten wereldwijd uit te breiden. (partnerbijdrage)

Fujifilm Unigraphica

Fujifilm CEO Teiichi Goto kondigde aan dat de overeenkomst is getekend voor de overname van Unigraphica. Unigraphica is een systeemintegrator die al meer dan 37 jaar actief is met expertise in het leveren van op maat gemaakte inkjet printsystemen. De onderneming wordt een volledige dochteronderneming van Fujifilm, en zal vanaf 1 juli FUJIFILM UNIGRAPHICA AG gaan heten.

De overname betekent de uitbreiding naar Europa van de FUJIFILM Integrated Inkjet Solutions business, die in verschillende industrieën werkt om oplossingen te leveren voor hoog-volume productieprocessen, door middel van geïntegreerde inkjet printsystemen. Fujifilm’s inkjet systeemtechnologieën en producten, samen met Unigraphica’s ervaring en integratiemogelijkheden, zullen klanten toonaangevende oplossingen en ondersteuning bieden.

“We zijn erg blij dat de kennis, expertise en sterke reputatie van Joseph Schweiger, en het hele Unigraphica-team, ons komen versterken”, zegt Greg Balch, die verantwoordelijk is voor de gehele FUJIFILM Integrated Inkjet Solutions business in Noord-Amerika en Europa. “Ik ben ervan overtuigd dat deze toevoeging onze zakelijke expansie zal ondersteunen en versnellen.”

“Door deze overname worden de diensten van Unigraphica versterkt met Fujifilm’s portfolio van inkjet printtechnologie,” zegt Joseph Schweiger, CEO, UNIGRAPHICA AG. “We zijn enthousiast over de extra middelen en de toegang tot nieuwe inkjet printoplossingen die Unigraphica aan klanten kan bieden, door zich aan te sluiten bij de Fujifilm groep.”

Bron: persbericht

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK