WPG neemt Xander Uitgevers over

De afgelopen tijd zocht WPG Uitgevers, top 3 speler in de Nederlandse boekenmarkt, naar mogelijkheden om haar positie in Nederland en Vlaanderen verder te verstevigen. De acquisitie van Xander Uitgevers, één van de meest succesvolle zelfstandige uitgeverijen van Nederland, is een belangrijke stap om dit te realiseren.

Wpg Media

René Witzel, algemeen directeur WPG: “Wij zijn ontzettend blij met de komst van Xander Uitgevers en Sander Knol naar WPG. Xander is een veelzijdig uitgeefhuis met verhalen van vertellers die veel mensen raken, en deze overname zorgt voor groei en continuïteit van WPG en al haar merken.”

Sander Knol, oprichter en algemeen directeur Xander Uitgevers: “Xander groeide van onafhankelijke startup tot top-tien speler, en nu wil ik naar de komende tien jaar kijken. WPG is een mediagroep zonder externe aandeelhouders en gericht op de lange termijn. Voor onze auteurs en ons team, zowel creatief als commercieel, de juiste keuze.”

Xander Uitgevers wordt binnen WPG een zelfstandige entiteit, net zoals A.W. Bruna, De Bezige Bij, WPG Kindermedia, WPG Media en Uitgeverij Zwijsen. Sander Knol blijft aan als directeur en uitgever van Xander Uitgevers. De uitgeverij zal in Haarlem gevestigd blijven.

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK