Apple World Wide Developers Conference 2022

Het jaarlijkse Apple WWDC werd deze week gehouden in een nieuw gebouw op het Apple Park in Cupertino. Volledig gericht op samenwerking tussen Apple engineers en developers wereldwijd.

Apple Developers Building

Naast talloze technische inhoudelijke sessies werden ook een aantal noviteiten gepresenteerd. Apple introduceert iOS versie 16. In de keynotesessie, ingeleid door CEO Tim Cook, werd maar liefst ruim 40 minuten besteed aan het nieuwe besturingssysteem. Vervolgens kwamen ook de andere besturingssystemen binnen de Apple portfolio aan de orde: watchOS, iPadOS en natuurlijk macOS.

macOS Ventura (te zien na ca. 1 uur en 10 minuten) zal steeds verder integreren met iOS en iPadOS.

Na 53 minuten komt dan eindelijk de mac in de schijnwerpers. De nieuwe M2 chip stond daarbij centraal.
De nieuwe MacBook Air zal als eerste mac worden uitgerust met de M2 chip. De higher-end gebruikers zullen blij zijn met de nieuwe MacBook Pro (13″ vanaf € 1.619, incl. BTW, uitgerust met de M2 chip). Natuurlijk zijn alle prestaties weer ingrijpend verbeterd met de M2, de double digit cijfers doen alle voorgaande Mac Book Pro’s ‘verbleken’.

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK