College van Beroep voor het bedrijfsleven: Fusie PostNL en Sandd had niet goedgekeurd mogen worden

De concrete gevolgen van de uitspraak zijn niet op voorhand bekend. Het juridische ‘gesteggel’ achter gesloten deuren duurt al meer dan twee jaar. De fusie vond destijds plaats doordat de overheid vond dat de postbezorging een basisvoorziening moest blijven voor vijf dagen per week.

PostNL Sandd

Vooral kleiner bezorgers tekenden bezwaar aan tegen deze ongewenste monopoliesituatie. ACM (Autoriteit Consument en Markt) waarschuwde destijds al voor het feit dat er nog nauwelijks concurrentie zou kunnen zijn, ondanks het feit dat juist de liberalisering van de postmarkt eerder nogal hoog op de politieke agenda stond.

De destijds zittende minister van Economische Zaken negeerde het advies, omdat het algemeen belang hoger zou wegen dan concurrentieoverwegingen. De vergunning werd verstrekt en de fusie is inmiddels al zover doorgevoerd, dat van een eventuele ontmanteling van de twee oorspronkelijk bedrijven waarschijnlijk geen sprake meer kan zijn.

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK