Cloudprinter.com haalt 7 miljoen startkapitaal op

Cloudprinter.com, het in Oekraïne en Nederland gevestigde wereldwijde print API-platform, heeft onder leiding van Capital Mills 7 miljoen euro aan startkapitaal opgehaald om zijn platform verder te laten groeien.

123zakelijk Printer 430x400 1

Deze ronde volgt op een eerdere financieringsronde waarmee Cloudprinter.com begin 2019 € 3 miljoen ophaalde.
Dat brengt de totale financiering van het bedrijf op € 10 miljoen.

Met een printnetwerk van meer dan 170 printpartners, biedt Cloudprinter.com lokale print on demand-diensten in meer dan 104 landen. Op die manier brengt het bedrijf de hele toeleveringsketen dichter bij de eindklant. Cloudprinter.com beheert en voert printopdrachten uit voor klanten over de hele wereld en verkort daarmee de verzendafstand van drukwerk aanzienlijk. Het bedrijf heeft momenteel 80 mensen.
Met de opgehaalde financiering streeft de startup ernaar om zijn verkoop- en productteams uit te breiden, en het groeipercentage van 300 procent van vorig jaar ook in 2022 te handhaven.

Martijn Eier, CEO en oprichter Cloudprinter.com: “We zijn blij dat we ons doel, om wereldwijd printen duurzamer te maken, kunnen versnellen, samen met onze betrouwbare investeerders en partners. Het is een geweldige bevestiging, vooral voor ons Oekraïense team, dat onze investeerders geloven in onze unieke aanpak.”

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK