Print.com investeert in grootformaat sublimatieprint

Door het inhouse printen van grootformaat dye-sublimination printing, kan Print.com beter reageren op korte doorlooptijden, kortere oplagen en concurrerende prijzen. (partnerbijdrage)

Print Com Machines

De crew van Print.com heeft niet stilgezeten tijdens de afgelopen FESPA. Het printplatform voor grafisch professionals investeerde in een nieuwe productiestraat voor grootformaat dye-sublimatie printing. De belangrijkste aankopen: een HP Stitch S1000 (zie foto links) en een Klieverik Kalander GTC101-3500, voor de fixatie van geprint textiel. Met de aanschaf is het bedrijf in staat alle typen largeformat producten ook in eigen huis te produceren. De investering is een resultaat van de samenwerking met zusterbedrijf Kampert-Nauta in Oss, waar de productiestraat dit najaar in gebruik wordt genomen.

Kwaliteit en snelheid

Pr2201 Print.com Marco Aarnink
Marco Aarnink

Captain Marco Aarnink van Print.com: “Naast het faciliteren van externe partners op ons platform heeft Print.com eigen productie nodig. Ook in largeformat producten hebben we te maken met een sterk groeiende vraag. De hoogste kwaliteit, razendsnelle levering en lage oplages en prijzen zijn alleen haalbaar met voldoende capaciteit.”

Toepassingen

Toepassingen ziet Print.com in eerste instantie in producten waarvoor klanten nu al terecht kunnen op het bestelplatform: beachflags, grootformaat textiel, peesdoeken en vlaggen. Op de lange termijn zien ze meer mogelijkheden. Marco: “Denk bijvoorbeeld aan interieurproducten. Ook zijn we met deze investering in staat om pvc voor grootformaattoepassingen, zoals spandoeken, deels te vervangen door textiel, een veel duurzamere optie, ook in het vervoer. De sky is echt de limit.”

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK