Brabantse totaaldrukkerij scoort in kaartjes

Gaaf Grafisch in Wanroij is een drukkerij in het hart van Brabant. Omgeven door weilanden is hier nog volop ruimte. De omgeving is de vleesproducent van Nederland. Een industrie die ook veel werk oplevert voor deze lokale drukkerij. Eigenaar is Rob van den Broek, de derde generatie. Hij scoort opvallend goed in online familiedrukwerk.

Gaaf Grafisch Foto 1

Gaaf Grafisch bestrijkt het leveringsgebied tussen Eindhoven, Den Bosch en Nijmegen. Het bedrijf is groot geworden met familiedrukwerk trouwkaarten, geboortekaartjes en andere gelegenheidskaarten. Zij zijn de specialist van de regio, met zelfs speciaal voor Gaaf Grafisch ontwikkelde kaartencollecties. Tien jaar geleden zaten de hele dag klanten aan twee tafels kaarten uit te zoeken. Dat is niet meer, maar de kaartenbusiness loopt nog steeds erg goed, nu online. 

Kaartjes

In 2010 nam Rob van den Broek de website kaartjesdrukken.nl over. Nu heet het kaartjescentrum.nl. “Ik heb er een hele lange tijd over gedaan om die site opnieuw te ontwerpen; dit jaar komt de nieuwe site online. Daar werken we wel landelijk.”

Je zou denken dat deze activiteit veel concurrentie heeft van de grote online drukkers, maar dat valt wel mee, zegt Rob. “Ik denk dat het een grote markt is, en wij worden heel goed gevonden omdat wat we doen heel relevant is. We maken alleen kaartjes en we begeleiden de klanten actief. Zo kunnen onze klanten van tevoren een kaartje uitzoeken of laten maken en verzendklaar maken. Na de geboorte kunnen ze dan de gegevens van het kind doorgeven en wij zorgen ervoor dat het kaartje gedrukt en verstuurd wordt. Zelfs ook met accordering van een drukproef. We hebben 60 jaar ervaring en we weten precies wat klanten graag willen.”

Lees het uitgebreide interview hier.

Uitleg

Gaaf Grafisch is lid van VKGO; regelmatig verschijnen er in het magazine De Uitleg van VKGO diepte-interviews met ondernemers. Deze verhalen worden gemaakt door PRstory.

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK