Bouw nieuw AI-centrum

Volledig in stijl start een robot de bouw van LAB42. In samenwerking met onder andere de gemeente Amsterdam krijgt Amsterdam Science Park een centrum waar studenten, onderzoekers en ondernemers samen innoveren op het gebied van informatiewetenschappen en Artificial Intelligence. Het gebouw is duurzaam ontwikkeld en zal energieneutraal zijn. De ingebruikname is gepland voor het studiejaar 2022-2023.

Afbeelding Hr Lab42 Juni 2020LAB42 wordt de internationale hub voor de ontwikkeling van talent op het gebied van digitale innovatie en Artificial Intelligence (AI). Het gebouw komt tot stand door een samenwerking tussen de UvA, de gemeente Amsterdam en het bedrijfsleven. Het doel van het centrum is — door middel van co-creatie — het delen, ontwikkelen en voeden van kennis met de samenleving, waardoor er antwoorden komen op de informatica- en AI-vraagstukken van morgen.

Tijdens het startevenement op 9 oktober wordt ingegaan op de noodzaak van dit centrum, het belang van AI als motor voor ontwikkeling van andere vakgebieden en de kenmerken van het gebouw. Ook is het mogelijk met een virtual reality-bril alvast digitaal een kijkje te nemen in LAB42.

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK