Boomplant actie Gemeente Epe

Op donderdag 2 februari 2023 plantte wethouder Annemiek van Loon de laatste van 1.000 jonge bomen, hybride noot, in het bos van Gemeente Epe. Dit deed zij samen met Maarten Willemen voorzitter van PEFC Nederland. Deze bomen zijn eerder toegezegd door PEFC Nederland.

“Aanleiding voor het planten van de bomen was de belofte van PEFC om voor elke deelnemer van onze PEFC jaarbijeenkomst november jl. in ieder geval een 3-tal bomen te planten”, aldus Maarten Willemen. De belofte is meer dan ingelost er zijn in het Epese bos op de Veluwe 1.000 jonge bomen geplant. De laatste boompjes, hybride noot – een kruising van de zwarte noot en de walnoot -, werden geplant door Annemiek van Loon, wethouder van de Gemeente Epe en Maarten Willemen, voorzitter van PEFC Nederland.

Pefc Epe

PEFC is het internationale keurmerk voor duurzaam bosbeheer, hout(producten) en papier. Hout en papier met het PEFC-keurmerk komt uit duurzaam en sociaal beheerde bossen. In 2017 kreeg Epe als eerste Nederlandse gemeente het PEFC keurmerk voor duurzaam bosbeheer. Om het PEFC keurmerk te ontvangen, moet aan verschillende punten worden voldaan. Zoals het verbeteren van de leefomgeving van planten en dieren (biodiversiteit).

Foto’s: ©Fred Rijckenberg

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK