Boeken printen in kleine oplagen met Xeikon

De voorbije twee decennia heeft digitale technologie de markt voor boeken drukken opnieuw gedefinieerd met oplossingen die op aanvraag kleine tot middelgrote oplagen rendabel produceren. Xeikons SIRIUS droge tonertechnologie speelt deze trend in de kaart en zal tijdens de Hunkeler Innovationdays geshowd worden.

Na een aantal succesvolle installaties, vindt de eerste publieke vertoning van de SIRIUS-technologie plaats tijdens de Hunkeler Innovationdays van 27 februari tot en met 2 maart in Zwitserland. Bezoekers zullen Xeikons Book Production Solution in actie kunnen zien tijdens drie high-end toepassingen, waaronder een koffietafelreisboek, een full colour toeristische gids en een sterk geïllustreerd boek over architectuur.

Xeikon Hunkeler

Dimitri Van Gaever, Market Segment Director voor Graphic Arts, verklaart: “Digitaal drukken van boeken is qua volume de snelst groeiende digitale toepassing. Terwijl de traditionele boekproductie onder druk staat, bevinden drukkers die de digitale technologie hebben overgenomen zich in een veel betere positie, omdat ze kleine en zelfs ultrakleine orders kunnen verwerken, die op bestelling kunnen worden gedrukt, waardoor de doorlooptijd korter wordt en er geen magazijnkosten ontstaan. Wat Xeikon met SIRIUS op tafel heeft gelegd, is een uitzonderlijke kwaliteit in combinatie met een ongeëvenaarde flexibiliteit van substraten en formaten, tegen lage drukkosten.”

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

3 reacties

 1. Henk Gianotten op 09/02/2023 om 00:30

  Ik vermoed dat ze bij Xeikon graag digitaal boeken willen drukken. Waarom noemen ze het geen “Boekendruk” i.p.v. de oude term “boekdruk”? 2. Luuk de Jong op 08/02/2023 om 18:36

  Niets heb ik tegen de moderne technologie maar Boekdruk is een oud druk systeem.
  De kop hierboven past dus niet.  • Jolanda van Drie op 09/02/2023 om 09:34

   Beste Henk en Luuk, ik vrees dat ik als auteur zelf een ongelukkige vertaling heb gemaakt van hun Engelse berichtgeving naar het Nederlands. Het gaat om ‘boeken printen’ of ‘boeken drukken’ en ik heb die woorden per abuis samengevoegd. Ik ben wellicht te jong om die oude term nog goed te herinneren;) Excuus!Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK