Bon Appetit: Amerikaans tijdschrift van het jaar door een combinatie van papier, online en events

Het wordt steeds gecompliceerde om een succesvol tijdschrift uit te geven. Het gedrukte blad moet niet alleen perfect vormgegeven zijn, relevante content en kwaliteit beeld hebben, perfect gedrukt en afgewerkt worden, maar moet ook onderdeel zijn van een totaalconcept met een online versie, een app en events die aansluiten bij de doelgroep. Dat is wat een modern mediabedrijf ook voor elkaar kan krijgen. De andere succesfactor van Bon Appetit is wat moeilijker. Bon Appetit is eigendom van Condé Nast die om van Bon Appetit een succes te maken kon putten uit een aantal resources. Dat waren de zakelijke en creatieve leiders die kwamen van andere bladen, maar het was vooral de beslissing om een van de andere culinaire bladen uit de Condé Nast stal, Gourmet, te stoppen. Daarmee nam Condé Nast een concurrent uit de markt en dreef het zijn adverteerders naar Bon Appetit. Het helpt ook dat door de combinatie van andere bladen in het Condé Nast portfolio zoals Vogue het eenvoudiger is om advertenties van normaal niet in culinaire bladen adverterende bedrijven zoals Chanel te verwerven. Het succes is dus een diamant met vele facetten, facetten die je als mediabedrijf moet proberen in te vullen. Alleen, zoals Condé Nast, of met goede partners.

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Avatar

Rob van den Braak

Printer’s devil (1964), phototypesetter, offsetprinter, teacher of graphic techniques, salesmanager, productmanager, trade journalist, founder of BlokBoek e-zine (2011). But above all husband, father, friend and lover of life in southern Spain (since 2010).

De trainingen voor het eerste half jaar van 2021 worden wederom online worden gegeven. Kijk voor het huidige aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK