Boekgroep lijft Wöhrmann in

boekenHet Franse drukkerijconcern CPI heeft per 1 oktober de aandelen van de Nederlandse boekendrukkerij Koninklijke Wöhrmann overgedaan aan Boekgroep. Tot de Boekgroep behoren al de boekendrukkerijen Wilco in Amersfoort, Bariet in Steenwijk en Ten Brink in Meppel. De Boekgroep verstevigt hiermee haar positie op de (Nederlandse) boekenmarkt. En met de komst van Koninklijke Wöhrmann beschikt de Boekgroep nu ook over offsetrotatiecapaciteit voor boekenproducties. De reden dat het Franse CPI Koninklijke Wöhrmann van de hand heeft gedaan is periode van ‘moeilijke jaren in Nederlandse boekenmarkt; sinds 2008 zou de boekenverkoop met 40% zijn gedaald. CPI blijft in Europa een toonaangevende boekenproducent met 15 productielocaties en ruim 2.500 medewerkers.
Bron: grafischnieuws

 

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK