Bloemengroeten via postzegels

PostNL vroeg kunstenaar Joëlle Wehkamp postzegels en wenskaarten met bloemmotieven te ontwerpen, met toepassing van verborgen kunstschatten uit het archief van het Rijksmuseum.

Bloemengroet Postzegels N Tcm10 233003

Het boekje ‘Een bloemengroet’ telt 16 pagina’s met 6 wenskaarten en 6 persoonlijke postzegels in 6 verschillende ontwerpen. Door middel van een scheurperforatie zijn de kaarten gemakkelijk los te maken, waardoor het boekje ongeschonden blijft. Joëlle: “Het uitgangspunt was om vrolijke, positieve en kleurrijke postzegels en kaarten te maken. Dat past precies bij mij. Bovendien houd ik heel erg van post. Wie wordt er niet vrolijk van als je post ontvangt? Ook van mooie postzegels kan ik heel blij worden. Die maken van elke envelop een cadeautje.”

Voor haar ontwerp gebruikte Joëlle details van tekeningen en aquarellen uit Rijksstudio, het digitale archief van het Rijksmuseum Amsterdam. Elke bloem is omgeven door een smal kader met blokjesmotief. Het kader benadrukt als een schilderijlijst het karakter van de afbeelding als kunstwerk. Joëlle: “Dat confettirandje heb ik ook toegevoegd omdat ik op dat kleine vlak nog iets spannends wilde laten gebeuren, als extra vrolijke noot.”

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK