Control Media vernieuwt naar hybride drukkerij inclusief kleine oplages!

De drukwerkproducent uit Etten-Leur maakte tijdens hun Open Huis op donderdag 17 november een aantal nieuwe stappen bekend. Ze verleggen hun focus naar een hybride drukkerij met in de webshop nieuwe bestelmogelijkheden vanaf 25 stuks.

Prindustry Klantsessie Bij Control Media 2 Copy

180.000 orders per jaar, 80 procent omzet via de webshop, 10.000 m2 productiehal – die momenteel zelfs wordt uitgebreid – en dat met zo’n 125 medewerkers – waarvan slechts 6 procent op kantoor werkt, omdat het bedrijf draait op verregaande geautomatiseerde processen.

Het zijn mooie cijfers, die Control Media bereikt door doelgericht te werk te gaan. De producent lijkt bovendien niet bang om die focus continu bij te schaven. In de loop der jaren ontstonden nieuwe benaderingen. Er kwam een focus op verkoop via de webshop, op brochures, flyers en folders en op de doelgroep van wederverkopers. 

Hans Bruyns van Control Media vertelt op de klantdag over de nieuwste ontwikkelingen: “We worden een hybride drukkerij. Dat betekent dat we niet alleen digitaal en offset drukken, maar dat we beide vormen hybride aanbieden. Vanaf 1 december bepalen wij bij Control Media op welke persen een order gedrukt wordt. Onze filosofie is, dat de kwaliteit van beide persen tegenwoordig gelijk is. Zeker voor de eindklant, die zit niet met een loep het drukwerk te checken. Het maakt hem echt niet uit of het inkjet of offset is.” 

De hybride workflow is niet het enige wat de drukwerkproducent verandert. “Vanaf 1 december bieden we oplages vanaf 25 stuks aan. Tot een oplage van 250 kun je per 25 bestellen.”

Volgende stappen staan ook al voor de deur. “Waarschijnlijk gaan we snel elk willekeurig aantal online aanbieden. Bijvoorbeeld 11.937 brochures. Verder willen we, tot een bepaalde oplage, de producten allemaal next-day bezorgen.”

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK