Award voor relatie met doelgroepen

Bol.com en NS hebben tijdens de eerste editie van de Stakeholder Management Award een award gewonnen, respectievelijk in de categorie profit en not-for-profit. Deze vakprijs voor communicatieprofessionals werd uitgereikt aan de organisaties die het afgelopen jaar het meest creatief, innovatief en succesvol hebben gewerkt aan de relaties met hun doelgroepen en belanghebbenden.

De winnaars zijn voortgekomen uit een systematische preselectie van de juryleden, en vervolgens een stemming door vakmensen. Hiermee lieten zij de andere finalisten: ANWB, Boskalis, Unilever en VGZ, achter zich. Het doel van de Stakeholder Management Award is: het stimuleren van verdere professionalisering van het vakgebied en het met elkaar delen van best-practices. De Stakeholder Management Award is een initiatief van het onderzoeksbureau Motivaction en het StakeholdersLab. De Stakeholder Management Award is de nieuwe naam voor de Reputatie Management Award, die sinds 2013 werd uitgereikt. Meer informatie over de award en de samenstelling van de jury is te vinden via deze link.

Bol.com werd geroemd vanwege zijn luisterend oor. Volgens de jury wordt er onder meer via het social media team echt het gesprek aangegaan met klanten, en weet de webwinkel vervolgens de stem van de klant heel goed door te geven aan medewerkers van de organisatie. En de webwinkel heeft meer successen deze week. Het bedrijf is wederom uitgeroepen tot de meest geliefde winkel van Nederland. Dit blijkt uit het jaarlijkse onderzoek van het bureau Q&A. Bol.com is en blijft de meest geliefde retailer onder de Nederlandse consument, door het ruime aanbod (42%), de snelle levering (37%) en het winkelgemak (23%). Met name mannen en 18 tot 29-jarigen winkelen er graag. Het onderzoek heeft plaatsgevonden in week 7 van 2018. Meer informatie over het onderzoek en de resultaten is te vinden via deze link.

 

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK