Apple en Samsung meest winstgevende merken op de smartphonemarkt

Dat meldt RTL Nieuws op haar website. Onderzoeksbureau Counterpoint trok de conclusies na een uitgebreid onderzoek. Het bureau becijferde echter ook dat de wereldwijd markt in het afgelopen kwartaal 14% kromp op jaarbasis.

Iphone 14

Consumenten stellen hun aankopen van smartphones en tablets uit vanwege de onzekerheden op het gebied van de economie en de aanhoudende inflatie. Toch zegt Apple weinig last te hebben van dalende verkopen. de iPhone 14 doet het volgens het bedrijf goed en meldde afgelopen week een recordomzet in het iPhone segment.

Apple klanten blijven loyaal aan Apple eco-systeem

Uit het RTL Nieuws artikel: ‘Samsung lanceerde afgelopen kwartaal de high-end Galaxy S23-reeks, waardoor de omzetdaling bij Samsung beperkt bleef. De gemiddelde verkoopprijs van Samsung-telefoon steeg licht, naar 340 dollar’.

Lees meer details over de smartphonemarkt bij RTL Nieuws

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK