Apple en Microsoft schommelen beiden rondom zelfde beurswaarde

Ten tijde van de 1000 miljard beurswaarde van Apple – enige maanden geleden – hadden veel andere techbedrijven het nakijken. Toen de koersen kelderden door een mengeling van oorzaken, lag Microsoft ruimschoots voor op Apple. Afgelopen vrijdag lag de beurswaarde van beide bedrijven op ca. 900 miljard dollar.

Apple heeft in de afgelopen weken behoorlijke resultaten geboekt, terwijl er inhoudelijk nauwelijks sprake was van echte innovaties. De onlangs geïntroduceerde nieuwe versies van een paar iPad modellen, kan nauwelijks een rol van betekenis hebben gespeeld. Ook de iMac met nieuwe processor specificaties kan niet het verschil hebben  gemaakt.

De waarde van een bedrijf op de beurs blijft vooral een spel van emoties. Komende week zal Apple, zoals gebruikelijk twee keer per jaar, een presentatie houden met aankondigingen van product updates. Nieuwe producten worden niet verwacht. Wel wordt er gespeculeerd op streaming diensten, in samenwerking met Disney. Deze zou Netflix moeten verslaan. Dus de komende week kan het spel rondom de koersen weer volledig andere cijfers laten zien.

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK