Apple draait omstreden besluit rondom template gebaseerde apps terug

App ontwikkelaars die gebruik maken van zogenaamde ‘app template generatoren’ keken half december vreemd op toen Apple eenzijdig het besluit nam, apps van dit type niet meer toe te laten in de AppStore. Argumenten werden niet gegeven. Pas nadat een lid van het Amerikaanse congres een brief stuurde naar Apple CEO Tim Cook, werd het besluit teruggedraaid. AppMachine uit Friesland is een ontwikkelaar van zo een ‘app template generator’ en is blij met het terugdraaien van het omstreden besluit. Apple zag wel meteen ‘handel’. Voortaan moeten apps door de eigenaar zelf worden geregistreerd. Dat betekent, dat een bouwer/ontwikkelaar geen apps onder zijn account mag insturen, deze worden door Apple meteen geweigerd.
De brief van het Amerikaanse congreslid Ted W. Liet is te lezen bij TechCrunch: https://techcrunch.com/2017/12/20/apple-revises-its-controversial-guidelines-on-template-based-apps/

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK