Apple Watch apps ontwerpen is millimeterwerk voor specialisten

AppleWatch:iphoneNet als postzegels is het ontwerpen voor het kleine schermpje van de Apple Watch millimeterwerk. Simpel omzetten van iPhone- en tabletcontent lukt niet. De eerste ontwerpers die van Apple toestemming hebben gekregen een eigen app te maken melden dat het een tijdverslindende taak is. Dat komt ook door de richtlijnen die Apple voor de gebruikersinterface geeft. Dat is lastig maar wel begrijpelijk omdat net als bij de introductie van de iPhone apps de sleutel tot het succes van de Watch zullen zijn. Voor nieuwscontent zal het wat eenvoudiger zijn, de grote Amerikaanse kranten hebben al apps op de planken liggen, die worden straks door journalistieke ‘koppensnellers’ gevuld met korte, krachtige en informatieve headlines, wat op zich al een uitdaging is.

Rob van den Braak

Printer’s devil (1964), phototypesetter, offsetprinter, teacher of graphic techniques, salesmanager, productmanager, trade journalist, founder of BlokBoek e-zine (2011). But above all husband, father, friend and lover of life in southern Spain (since 2010).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK