Apple Watch apps ontwerpen is millimeterwerk voor specialisten

AppleWatch:iphoneNet als postzegels is het ontwerpen voor het kleine schermpje van de Apple Watch millimeterwerk. Simpel omzetten van iPhone- en tabletcontent lukt niet. De eerste ontwerpers die van Apple toestemming hebben gekregen een eigen app te maken melden dat het een tijdverslindende taak is. Dat komt ook door de richtlijnen die Apple voor de gebruikersinterface geeft. Dat is lastig maar wel begrijpelijk omdat net als bij de introductie van de iPhone apps de sleutel tot het succes van de Watch zullen zijn. Voor nieuwscontent zal het wat eenvoudiger zijn, de grote Amerikaanse kranten hebben al apps op de planken liggen, die worden straks door journalistieke ‘koppensnellers’ gevuld met korte, krachtige en informatieve headlines, wat op zich al een uitdaging is.

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Avatar

Rob van den Braak

Printer’s devil (1964), phototypesetter, offsetprinter, teacher of graphic techniques, salesmanager, productmanager, trade journalist, founder of BlokBoek e-zine (2011). But above all husband, father, friend and lover of life in southern Spain (since 2010).

Door het coronavirus zijn voorlopig alle trainingen gecancelled. VIGC biedt een selectief deel van haar trainingen momenteel digitaal aan. Bekijk het aanbod op de website van het VIGC.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK