Analyse van de grootste online spelers in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland

Consultant/adviseur Bernd Zipper bracht de ontwikkelingen in kaart van de grootste online spelers in de zogenaamde DACH landen.

Top 6 Online Dach 2024

Veel mensen beseffen het misschien niet, maar Duitsland is de op twee na grootste printmarkt ter wereld, met een extreem hoog exportaandeel. Dat is ongelooflijk veel macht. De zes grootste online printspelers in de D/A/CH-markt alleen al genereerden een omzet van 2,33 miljard euro in 2023 – in totaal schat ik de “online gegenereerde printomzet” (OGPU) vorig jaar op iets minder dan 8,1 miljard euro. Een gigantische markt. Te hoog, zou je denken? Niet echt. Veel kleinere online drukkerijen, social commerce aanbieders in de print-on-demand en mass customization sector moeten hieraan worden toegevoegd. Bovendien moeten veel B2B-portals – d.w.z. directe verbindingen tussen zakelijke klanten en drukkerijen – niet worden onderschat wanneer we de markt bekijken. Dit betekent dat de verkoop van aanbieders zoals Elanders ook in de OGPU is opgenomen.

Sommige marktdeelnemers praten graag over een “verzadigde” markt. Ik zie dat anders! Het omzetpotentieel dat alleen al in de B2B-sector (via printinkoopportalen in eigen beheer) en in de sectoren social commerce en print-on-demand nog kan worden aangeboord, bedraagt de komende jaren iets minder dan 3,9 tot 4,2 miljard euro. En dat is alleen nog maar in Duitsland.

Lees verder bij Beyond Print

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK