Alternatieve vezels voor papier- en kartonproducties

Voor de productie van papier en karton worden steeds vaker alternatieve vezels ingezet. Van origine is de natuurlijke en hernieuwbare houtvezel uit gecertificeerde bossen de grondstof.

Logo Papier Karton

Oud papier – met veelal dezelfde houtvezel als oorsprong – kan keer op keer worden gerecycled en is zelfs de voornaamste grondstof voor nieuw papier en karton. En omdat we richting een duurzame, circulaire economie steeds efficiënter met onze grondstoffen omgaan, worden steeds vaker de vezels van reststromen ingezet. Zo ontstaan nieuwe papiersoorten van plantresten, zoals landbouwafval, bermgras, olifantsgras, suikerbieten, tulpen of bijvoorbeeld oude jeans.

De in Velsen-Noord gevestigde papierfabriek Crown Van Gelder produceert papier op basis van suikerbuiten

Alle alternatieven zijn samengevat op de website van Papier & Karton

Het Informatiecentrum Papier & Karton (IPK) is de plek voor consumenten en bedrijven voor informatie over de duurzame aspecten en inzetbaarheid van papier en karton.

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK