Agfa met nieuwe inkjet inkten

Agfa presenteert tijdens FESPA Global Print Expo 2023 een nieuwe reeks inkjet inkten voor de Onset- en Avinci-inkjetprinters. Mortsel in België – waar Agfa gevestigd is – werd onlangs uitgebreid met een extra inktproductievestiging om aan de groeiende vraag te kunnen voldoen.

Onset Inkt

Eén van de laatste ontwikkelingen van Agfa is de Onset 560-inkt, die in slechts zes maanden tijd ontwikkeld werd. De Onset 560 inktset biedt een uitstekende drukkwaliteit en een breed kleurengamma in combinatie met een laag inktverbruik, wat resulteert in bewezen besparingen met dubbele cijfers in vergelijking met andere inkten, met doorgaans een inktbesparing van minstens 20%.

Dit wordt mogelijk gemaakt door Agfa’s gepatenteerde Thin Ink Layer-technologie, die gebruik maakt van een unieke dispersiemethode van pigmenten met een uitzonderlijke kleursterkte. De Onset 560-inkt biedt niet alleen indrukwekkende prestaties, maar kreeg ook het prestigieuze GREENGUARD Gold-certificaat, dat garandeert dat de inkt voldoet aan de strenge limieten voor chemische uitstoot en geschikt is voor gebruik in gevoelige binnenomgevingen zoals scholen en zorginstellingen.

Een ander opmerkelijk nieuw inktproduct van Agfa is de nieuwe Avinci 110-inkt voor de Avinci CX3200 dye-sub textielprinter. Deze inktset behaalde het OEKO-TEX® ECO-paspoort, een onafhankelijk certificatiesysteem voor chemicaliën, kleurstoffen en hulpstoffen gebruikt in de textiel- en lederindustrie. Het paspoort stelt dat de inkt vrij is van schadelijke stoffen en dus kan worden gebruikt om stoffen te versieren die veilig zijn voor mens en milieu.

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK