Gas- en elektraprijzen dalen, maar wanneer merken we dat?

Vattenfall publiceert wekelijks de ontwikkelingen voor de zogenaamde grootzakelijke markt op haar website. Keer op keer positieve berichten over dalende prijzen. De steeds minder grote invloed van gas uit Rusland speelt een flinke rol. Maar eindgebruikers merken daar voorlopig nog weinig van.

Energieprijzen

De Nederlandse gasvoorraden zijn volgens Vattenfall voor de komende winter al gevuld tot 64%. De afname van gas zal de komende zomermaanden alleen maar verder dalen. Maar bij temperaturen boven de 25 graden is bij elektra een keerpunt te verwachten, omdat dan juist meer energie wordt verbruikt voor verkoeling.

Toch merken bedrijven en consumenten nog (te) weinig van de dalende trends. Consumenten met variabele contracten krijgen van de grote leveranciers doorgaans elke drie maanden nieuwe prijzen geldend voor het komende kwartaal. Vanaf het energieplafond is daar wel daling in te zien, maar nog niet in verhouding tot de huidige marktprijzen. Energieleveranciers zeggen dat zij inkopen voor langere termijn en dat daardoor de actuele verlagingen op de internationale energiemarkten pas later van toepassing zijn voor bedrijven en consumenten.

Lees de analyse van Vattenfall voor de zakelijke grootgebruikers

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK