Met inkjet printen op leer: de Agfa Alussa

Van 20-22 september toont Agfa op de Simac Tanning Tech-beurs in Milaan de nieuwste versie van de Agfa Alussa, een inkjet printoplossing voor het beprinten van leer.

Agfa Alussa

Nieuw is het Alussa concept niet. Ook in februari 2020 stond Agfa met deze machine op de Simac Tanning Tech beurs.

Een speciale gepatenteerde UV LED-inktset, gecombineerd met basis- en topcoatings, biedt volgens Agfa de garantie dat leer duurzaam beprint kan worden.

Volgens Dieter Jancart, Business Segment Manager Alussa, is de technologie in hechte samenwerking met de leerindustrie ontwikkeld en produceert Alussa fotorealistische prints op echt leer in elke kleur, terwijl de flexibiliteit en wrijfweerstand van het leer behouden blijft – tot maar liefst 100.000 droge buigingen.

Bron: Agfa

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK