Afwerking de ‘finishing touch’ op de Vakbeurs 2014

afwerkingAfwerking wordt steeds belangrijker voor druk- en printopdrachten. Het heeft niet alleen een grote invloed op kostprijs en marge, maar ook op de levertijd en wat zeker zo belangrijk is kan extra eigenschappen en een bijzondere uitstraling geven aan papieren publicaties. Het is dan ook geen wonder dat op de Vakbeurs voor de Creatieve Industrie een groot aantal leveranciers en afwerkingspecialisten willen laten zien wat er allemaal mogelijk is op dat gebied. Van Handboekbinderij Jouke ten Wolde die kunststukjes in perkament, leer, linnen en andere materialen toont, tot Kern die de nieuwste techniek op het gebied van TEC Lightning UV coating systemen laat zien, die materialen niet alleen beschermt maar ook kleuren intensiveert. Ook een bezoek waard zijn de in bundel-, label- en banderolleeroplossingen van het Nederlandse Bandall dat sinds 1990 unieke oplossingen voor deze afwerkingsvormen ontwikkelt en fabriceert, net als de rotatieve stanssystemen van Rotaform Systeemtechniek dat ook volautomatische ril-, perforeer- en snijsystemen laat zien. Voor zijn supersnelle inkjet productie systemen laat Riso Benelux zijn nieuwste product de Perfect Binder zien dat samen met de Capacity Peeder en Stacker geschikt is voor grotere volumes digitaal drukwerk. Meer informatie over deze en alle andere producten vind je op de speciale BlokBoek beurs pagina.

Rob van den Braak

Printer’s devil (1964), phototypesetter, offsetprinter, teacher of graphic techniques, salesmanager, productmanager, trade journalist, founder of BlokBoek e-zine (2011). But above all husband, father, friend and lover of life in southern Spain (since 2010).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK