Adobe voorspelt de visuele trends voor 2020

Merken en creatieven zijn steeds meer gefocust op het ontwikkelen van betrouwbare en oprechte content. Hiermee proberen zij de stijgende verwachtingen en de behoefte aan transparantie van de huidige consument bij te houden. 

Deze voortdurende inhaalslag om de consument te begrijpen, brengt ook de nodige uitdagingen met zich mee. Zo blijkt uit onderzoek van Adobe dat 78% van de creatieven meer moeite heeft om relevant te blijven dan ooit tevoren.

Adobe voorspelt de visuele trends voor 2020Adobe deed onderzoek naar de trends voor 2020 op het gebied van design en visuele communicatie. Zij voorspellen dat:

  • Marketing gericht op oudere consumenten een transformatie zal doormaken. Merken – van financiële partijen tot reisaanbieders en de gezondheidszorg – zijn zich steeds meer bewust van het vitale belang van een authentieke vertegenwoordiging van de huidige actieve, gezonde en productieve vergrijzende bevolking.
  • Emotionele authenticiteit een steeds grotere rol gaat spelen in de communicatie van merken, politici en publieke figuren. Mensen zijn opener dan ooit en delen hun rauwe, eerlijke levenservaringen. Deze openheid en transparantie verwachten consumenten ook van anderen.
  • De persoonlijke touch zal steeds meer in handgetekende elementen terugkeren. Do-It-Yourself content biedt hier steeds meer mogelijkheden voor. Daarnaast verwacht Adobe dat semi surrealistisch design een vlucht neemt. Door nieuwe tools en technieken in te zetten, kunnen creatieven fantasierijke, fantastische beelden tot leven brengen.

Ontdek hier meer trends op het gebied van visuele communicatie, design en motion graphics.

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK